perjantai 19. joulukuuta 2014

Välil on tärkeetä pysähtyy, fiilistellä

Keskiviikkona Tinka pääsi ensimmäistä kertaa hierojalle. Tarkoituksena oli vain käydä läpi löytyykö jumeja ja, jos löytyy niin täytyykö treenatessa ottaa jotain erityistä huomioon. Aluksi Tinkaa hieman jännitti koko hieronta, mutta loppua kohden pystyi rentoutumaan kunnolla. Sen suurempia jumeja Tinkasta ei onneksi löytynyt, mutta takareidet olivat hieman jumissa, kuten myös pitkä selkälihas. Hienosti antoi hieroa ne auki ja muuten sai kehuja hyvästä kunnosta ja vetreistä lihaksista, joten uudestaan hierojalle saamme suunnata parin kuukauden päästä.


Torstaina oli vuorossa toiset Tytin vetämät rally-tokot ja teemana oli sosiaalinen palkka. Tehtiin siis rata, mutta parissa kohtaa kylttien välillä oli pitempi matka ja tällöin piti pyrkiä palkkaamaan koiraa sosiaalisesti. Ensimmäisessä välissä Tinka sai heittää kanssani yläfemmaa, josta on muodostunut meille temppu, joka kertoo että homma on suoritettu hyvin. Toisessa välissä kehuin vain sanallisesti, joten todella iloisesti kuului vau.

Rata: Lähtö-> Koira eteen oikealta sivulle -à pyörähdys -> vasen täyskäännös -à 270 käännös oikeaan –> liikkeestä maahan –> istu käännös oikeaan, istu –> maali
Rata oli onneksi melkoisen lyhyt ja helppo. Uusina kyltteinä meille tuli avoimen kyltit pyörähdys ja istu käännös oikeaan, istu. Pyörähdystä pitää harjoitella, että se sujuu myös vauhdista ja istu käännös oikeaan, istu kyltillä Tinka kuulemma ennakoi tulemista viereen istumaan, joten tässäkin pitää palkkailla sitä, että pysyy paikoilla. Ihan kivasti kuitenkin saimme uudetkin kyltit suoritettua. Radan tekeminen sujui viimeistä kertaa lukuun ottamatta melko kivasti, mutta sosiaalinen palkka oli liian mahtava, että heti olisi voinut palata hommiin joten pari kylttiä jouduttiin uusimaan.  Samalla tuli puhetta takapään käytöstä ja saimme hyviä uusia vinkkejä, miten voidaan treenailla ja nämä kyllä pääsee treenilistalle.


Mahtavaa on huomata se, että kerta kerralta pelataan paremmin Tinkan kanssa yhteen. Nautitaan oikeasti siitä yhdessä tekemisestä ja molemmat opitaan uutta. Mahtavaa harrastaa koiran kanssa, joka nauttii siitä myös ja on aina valmiina lähdössä mukaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti