perjantai 12. joulukuuta 2014

Rallattelua

Tänään päästiinkin rally-tokoilemaan Tytin oppiin Easy dogille ja voi että oli mukavaa pitkästä aikaa päästä ohjatusti treenailemaan! Oppii niin paljon enemmän, kun joku kommentoi suoritusta ja sitä, että missä onnistui ja missä meni pieleen.

Tänään oli siis teemana tempojen vaihtelu ja miten näitä uusitaan, jos sellainen tilanne tulee. Radalla oli myös pari kylttiä ylemmästä luokasta joita ei olla aikaisemmin treenattu ollenkaan.  Kivaa vaihtelua siis treeneihin eikä aina sitä samojen kylttien hinkkausta. Täytyy nimittäin pikku hiljaa alkaa jo tulostella avoimen kylttejä, että saataisiin vähän vaihtelua treeneihin, mutta myös siksi että tulisi treenattua niitä liikkeitä.

Tänään siis kyltteinä oli lähtö -> istu, kierrä koira ympäri -> juosten -> spiraali vasemmalle -> Normaali vauhti -> 2 x vasen täyskäännös -> istu, käännös vasempaan, istu -> hitaasti -> maali

Ensimmäisellä kierroksella meni kivasti paitsi juokseminen takkusi ja tämä uusittiinkin pariin otteeseen. Uusinnalla meni jo hieman paremmin, mutta edelleen tahtoo vähän pomppia juoksun aikana. Toisella kierroksella sain vauhdin pidettyä tasaisena ja saimme spiraalit kierrettyä jo ihan nätisti. Istu, käännös vasempaan, istu tuntui itsestäni todella hankalalta käsittää, mutta onneksi peräpään treenailusta on ollut hyötyä ja saatiin tämäkin sujumaan kivasti.


Otimme myös treeniä häiriössä eli koira sivulle ja yritettiin pitää kontaktia, kun leluja heiteltiin koiran eteen. Aluksi Tinka sinkoili lelujen perään, mutta lopulta malttoi pitää kontaktiakin. Tytti lupasi huolia meidät myös ensi viikolla rallitteleen, joten sitä odotellessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti