torstai 4. joulukuuta 2014

Toko x 2

Tälle viikolle sattuikin kahdet ohjatut tokot, joten ollaan oltu kunnolla tarkkailevien silmien alla! Eli tiistaina viimeinen kerta etoelävän tokon alkeita ja keskiviikkona alkoi taitavien tassujen tokovalmennus. Paljon oppii uutta, kun käy tokoilemassa erilaisissa porukoissa. Monta hyvää vinkkiä olemme saaneet ja eiköhän saada niitä myös jatkossa.

Tiistaina oli siis tosiaan vuorossa etoelävän tokot. Tällä kertaa vuorossa oli seuraaminen ja sen käännökset, jäävät ja tietenkin paikkis.
Seuraamisessa teimme aluksi pientä neliötä molempiin suuntiin, jotta saisimme harjoiteltua käännöksiä. Tässä tosin oma kömpelyyteni tuli vastaan ja tuntui, että en millään osaa asettaa jalkojani oikein, mutta onneksi Tinka oli pätevä ja käännökset näyttivät kuulemma kivoilta. Tämän jälkeen oli vuorossa seuraaminen, mutta ei suoraa vaan pientä aaltoa tehden ja tässä otimme nopeuden muutoksia. Tinka pysyi kivasti kuulolla ja ainakin itsestäni tuntui, että Tinkasta tuli jotenkin skarpimpi, kun välillä mentiin hitaampaa ja välillä kovempaa. Lopuksi otimme vielä ihan tavallista seuraamista niin, että pysähdyksestä koira jää sivulle. Varsin mukavaa ja vaihtelevaa treeniä, joita ehdottomasti täytyy myös hyödyntää omissa treeneissä!
Jääviä otimme takapalkalla ja aluksi harjoittelimme takapalkkaa niin, että koirat hoksasivat mistä on kyse. Tinkalta tuli varsin napakoita seisomisia ja maahanmenoja. Huomasi, että etenkin seisomisen treenit ovat tuottaneet tulosta ja takapalkasta oli suuri hyöty, koska näin seisomisista tuli entistä napakampia.
Paikkis meni ihan kivasti rivissä vaikka oli kylmä maa. Saatiin kiva onnistuminen ja sen suurempaa häiriötä Tinka ei ottanut mistään.Keskiviikkona aloitimme tosiaan tokovalmennuksen, jossa tarkoituksena olisi hioa liikkeet kuntoon kokeita varten. Toiveissa olisi saada alokasluokka läpi ennen sääntöjen muutosta ja tällä taktiikalla lähdimmekin treenaamaan. Kävimme läpi perusasentoa, paikkista, luoksaria ja jääviä.
Perusasento aiheuttaa meille harmaita hiuksia. Siinä missä toisen mielestä meidän perusasento on kelpo, niin nyt se olikin liian edessä. Tinka on siis tähän asti tullut perusasentoon niin, että tassut ja varpaat on olleet samalla viivalla, mutta nähtävästi saisi olla hieman taaempana, jotta Tinkan lapa olisi minun pohkeen kohdalla. Aloin miettimään, että pitäisikö tässä alkaa viilata pilkkua vai antaa asian olla? Toisaalta omaan silmään Tinka on liian pieni koira siihen, että lapa olisi minun pohkeen kohdalla. Tuntuu, että se on silloin kauhean takana.
Paikkista olemme tehneet todella paljon ja se on meillä tällä hetkellä tehostetussa treenissä. Pysyy kivasti kotona paikallaan, mutta myös lenkillä. Treeneissä malttoi olla hetken aikaa, mutta sitten lähti varovasti hiipimään kohti -> palautus takaisin ja onnistumisesta palkkaus. Saimme kuitenkin onnistuneen suorituksen aikaiseksi. Tämän jälkeen teimme paikkista häiriössä eli jätimme koirat ja itse teimme häiriötä eli venyttelimme, kyykkäsimme, annoimme käskyjä, pompimme, kiersimme koiran sivulle ja taakse. Näissä missään Tinka ei noussut ylös vaan pysyi kiltisti paikallaan. Olisikohan siis ensimmäinen paikkis hieman jännittänyt uudessa tilanteessa?
Luoksarissa muut koirakot tekivät kujan ja koira jätettiin toiseen päähän ja kutsuttiin luokse. Tinka tuli kivasti ja rivakasti luokse ja tästä seuraamalla takaisin omalle paikalle. Varsin pätevä likka!
Jääviä teimme myös hieman ja näistä saimme ihan kivoja onnistumisia. Seisomisessa on vielä pieni apu eli näytän kädellä stop, mutta tästä pyrimme eroon mahdollisimman pian.

Mukavaa oli se, että kaikki liikkeet liikkuroitiin, joten tähänkin saamme mukavasti treeniä! 

Ahkerasti siis saamme jatkaa treenausta ja innolla odotamme ensi viikkoa! ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti