torstai 11. joulukuuta 2014

kun tuulee vastaan, vauhti hidastuu

Maanantaina käytiin hallilla vähän hömpöttelemässä rally-tokoa, että saataisiin kiva ja onnistunut treeni ilman stressaavaa ohjaajaa. Tehtiin siis pari pientä rataa ja kivasti sujui! Tinka tekee hyvällä fiiliksellä ja iloisesti niin kuin aina. Otettiin myös pari kertaa kuusi keppiä ohjureilla, jotta muistuisi kepit mieleen ja selvästi treenaaminen on tuottanut tulosta, koska kivasti menee kauempaakin jo kepeille.

Tiistaina pääsimme tokoilemaan tokovalmennukseen.
Ensimmäisenä otettiin luoksepäästävyys ja Tinka pysyi paikoillaan! Häntä heilui ja selvästi teki mieli mennä tervehtimään, mutta malttoi silti pysyä paikoillaan.
Tämän jälkeen vuorossa oli paikkis ja se meni surkeasti.. Tinka lähti heti perään, kun lähdin ja ei olisi millään tahtonut jäädä paikoilleen. Tehtiin kuitenkin yksi onnistunut suoritus ja siihen oli ihan hyvä jättää.
Tämän jälkeen pyörittelimme perusasentoa eli käännöksiä ja askelia. Nämä sujuivat ihan okei, kivasti haki oikean paikan ja tuli mukana käännöksissäkin.
Seurauksesta otimme vain liikkeelle lähtöjä pari. Tinka lähtee nykyään todella kivasti heti mukaan ja enää ei ole tietoakaan siitä, että kontakti tippuisi aluksi.
Lopuksi katsoimme vielä hypyn ja miten se sujuu. Ollaan edelleenkin siinä vaiheessa, että kaivataan treeniä, mutta omaa hyppyä ei ole. Joululoman aikaan täytyy ahkerasti käydä hallilla ja treenailla myös hyppyä. Tinka lähtee kivasti hyppäämään ja pysähtyykin melko kivasti, mutta treeniä se kaipaa silti.

Kasvattajan kanssa pohdittiin tätä paikkiksen ongelmaa ja, kun se esiintyy vain tuolla tietyllä hallilla. Todettiin, että viimeksi paikkiksessa viereiselle koiralle ärähdettiin ja Tinka nousi varovaisesti ylös ja väisti, joten on tainnut tulla epävarmuus paikkikseen. Treenaamista siis vaatii ja kivoja lyhyitä paikkiksia nyt joka puolella ja pikku hiljaa koirakavereiden kanssa. Itseäni harmittaa, koska paikkis oli jo todella hyvällä mallilla ja toivotaan, että kaikki työ ei nyt kuitenkaan mennyt hukkaan.

Pääsin vihdoin eilen katsomaan tokokokeita ja oma kynnys kisailemaan laski jo jonkin verran ja nyt huomasin, että eihän se suoritus edes kauaa kestä! Tavoitteena meillä kuitenkin on ensi vuonna korkata tokokokeissa ja toivotaan, että TK1 saataisiin ennen sääntöjen muutosta, mutta katsotaan.

Eilen kuvailtiin joulukortteja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti