keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Seuraa johtajaa

Tokovalmennuksen vuoro oli jälleen tiistaina. Tällä kertaa suurimmat energiat oli ehditty purkaa, joten malttiakin löytyi hieman.  Liikkeistä otettiin luoksepäästävyys, paikkis, seuraamista, jäävät, kaukoja ja luoksari.

Luoksepäästävyydessä ensimmäisellä kerralla Tinka nousi tervehtimään, mutta otettiin uusiksi ja toisella kerralla pysyi hienosti paikallaan. Tinkalle on alkanut vähän kehittyä malttia, koska tämä on ehdottomasti ollut meille liike, joka on vaatinut treenaamista. Ihmiset ovat vain niin ihania..  
Paikkiksessa maltoin jättää Tinkan riviin makaamaan, koska viimeksi sujui niin hienosti. Makoili ensimmäiset 1.5 minuuttia kivasti, mutta sitten lähellä oleva koira nousi, joka välissä ylös ja palautettiin paikoille. Tinka otti tästä häiriötä ja sain sen kerran käydä palauttamassa paikoilleen. Alun makoili todella kivasti ja ei merkkiäkään siitä, että olisi lähdössä. Treenaillaan tätä nyt ahkerasti ja toivotaan, että ensi kerralla ei ole aivan noin suuresti häiriötä, koska liike ei selvästi vielä noin paljon häiriötä kestä.
Seuraamista otettiin kunnon häiriöllä eli tehtiin tiivis rivi ja siitä lähdettiin seuraamaan. Tinka oli todella kivalla vireellä mukana ja kulki hyvin. Itseni pitäisi opetella erottamaan oikea ja vasen niin käännökset sujuisivat, eikä tarvitsisi arpoa, että kumpi suunta on oikea.. Seuraamisen lopuksi otettiin myös askeleen siirtymiä perusasennossa ja ne sujuivat todella kivasti!
Jäävistä otettiin aluksi maahan ja sen jälkeen pari kertaa seisomiset. Ensimmäisellä kerralla maahanmeno oli todella kiva ja rivakka, mutta toisella kerralla käskyn kohdalla tuli rähinä ja näin ollen epävarmasti laskeutui ja toisella käskyllä maahan. Liikkeestä seisomiset olivat kivoja, mutta takaisin palatessa hieman liikkui, joten paikalla pysymistä täytyy vahvistaa.
Kaukoja hieman kokeiltiin ja puhuttiin siitä, että miten niitä lähtisi opettamaan. Tinkan kanssa on jonkin verran tehty avon kaukoja, mutta nyt hallilla esiintyi ihmeellistä liikkumista, kun piti nousta ylös? Hinautui siis minua kohti, kun käskin istumaan. Lyhyempi välimatka onneksi korjasi tätä ongelmaa, mutta nämä kaipaavat vahvistamista.
Lopuksi otettiin vielä luoksari, jossa ensimmäisellä kerralla ennakoi ja juoksi luokse heti, kun käännyin. Toisella kerralla malttoi kuitenkin odottaa käskyä, mutta vauhtia oli sen verran paljon, että joutui käymään melko takana, että pääsi kiepsahtamaan perusasentoon. Kehuja saatiinkin rivakasta vauhdista, mutta noottia siitä, että käy niin takana. Tähän ehkä auttaisi lyhyemmällä matkalla treenailu?


Tänään käytiin jattilassa hieman treenailemassa. Aluksi pari tosi kivaa pätkää seuruuta ja sen jälkeen pari liikkestä seisomista. Liikkeestä seisomisetkin onnistuivat tänään hyvin, eikä merkkiäkään siitä, että olisi liikkunut. Otettiin myös pari luoksaria, joista ensimmäisellä juoksi kunnolla taakseni ja kävi siellä pyörähtämässä, mutta toisella lyhyemmällä välimatkalla tuli todella kivasti ja napakasti ja sivulle.

Tämän jälkeen pari kertaa tehtiin kepit ohjureilla ja tällä kertaa haki tosi hyvin keppejä. Sai lähettää kauempaakin ja molemmilta puolin. Otettiin vielä niin, että hypyltä kepeille ja hienosti onnistu. Nähtävästi se osaa olla pätevä, kun vain tahtoa ja malttia riittää. Ajatuksissa oli käynyt myös pussin treenaaminen, mutta sieltä tulikin päästäinen, kun nostin pussin suuta niin jäi treenailut vähille... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti