tiistai 20. tammikuuta 2015

Taas kävi niin, että oli vauhtia enemmän, kuin älyä

Maanantaina päästiin pitkästä aikaa aksaamaan. Taukoa tuli taas yhden kuukauden verran, mutta näytti siltä että se oli tehnyt vain hyvää. Toki aluksi tauoko purkautui aivottomana juoksenteluna ja räkyttelynä. Vuorossa olikin pakkovalssia, rengasta ja muuria, keppejä, keinua ja hypyn tarjoamista.

Pakkovalssi aloitettiin ihan alkeista ja parin toiston jälkeen Tinka hoksasi mistä on kyse. Tehtiin molemmilta puolilta ja kummassakaan ei ollut mitään ongelmia.
Rengasta ja muuria tehtiin yksittäisinä esteinä, mutta myös niin, että oli hyppy-rengas-muuri-hyppy. Nämä onnistuivat myös kivasti ja olin yllättynyt renkaasta, koska sitä on tehty todella vähän. Nähtävästi silti on ymmärretty, että mistä on kyse.
Pujottelua otettiin aluksi ihan vain yksittäisenä esteenä kuudella kepillä ja ohjureilla. Pari muistuttelua ja tämän jälkeen alkoi sujua. Liitettiin pari hyppyä eteen, että koira joutuisi itse  hakea kepeille  ja, kun itse muistan olla rauhallinen ja kertoa selkeästi mitä tehdään niin Tinka kyllä osaa. Pariin onnistuneeseen toistoon oli hyvä lopettaa. Kiva huomata, että kepeissä on tapahtunut edistystä, kun olemme niitä hieman tauon aikana treenailtu.
Keinua otettiin ihan vain pari toistoa ja pysäytykset kontakteille. Reippaasti juostiin keinulle eikä mitään ongelmia. Tämä taisi kuitenkin olla toinen kerta keinulla.
Hypyn tarjoamista tehtiin itsenäisesti ja kyllä Tinkalta kesti hetki ymmärtää, mitä siltä tahdotaan. Heti kun hoksasi, niin onnellisesti pomppi estettä yli.Hullun hommaahan treenaaminen tällä säällä on. Hallissa oli -7 astetta, joten yrittää pitää itseä ja koiraa lämpimänä. Riisuttiin ja puettiin siis vaatteita molemmille ja siitä huolimatta omiin sormiin palautui tunto vasta kotona ;)

Todettiin myös, että ei oo enää monta kuukautta, kun päästään muuttamaan takaisin landelle! Näyttää pahasti siltä, että koko kesä saadaan kulkea treenaamaassa, mutta sehän vain passaa meille. Aksaa saadaan jatkaa myös, mikä huoletti minua eniten. Tokoon on luvassa ryhmä ja rally-tokoilla tahdottaisiin myös, mutta eiköhän me ehditä, kun on koko kesä aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti