keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Syypää mun hymyyn..

On tässä 
Eilen käytiin treffaamassa pientä shelttivauvaa, jotta neiti pääsisi tutustumaan mukaviin aikuisiin koiriin. Tinkalla oli hieman virtaa ja aluksi meni vähän riehumiseksi, mutta nätisti antoi pienen tutustua. Kuje totesikin, että Tinka on ihan vaaraton ja reippaasti vähän jo yrittivät leikkiä. Toivottavasti päästään uudestaan tapaamaan ihanaa vauvaa, kunhan pakkasta ei olisi aivan näin paljoa.

Viime viikolla kaveri huomasi, että Tinka peitsaa. Pieni googlettelu paljasti, että todennäköisesti selästä löytyy vika, joten ei muuta kuin varaamaan hierojalle aikaa. Eilen siis Tinka pääsi myös hierojalle. Hirmuisesti sai kehuja hyvistä lihaksista, mutta myös reippaasta luonteestaan. Oikea puoli olikin hyvin kunnossa ja sieltä ei mitään vikaa löytynyt. Vasemmalta puolelta taas löytyi pari kohtaa, joita Tinka selvästi arasteli ja koko koira yritti pyöriä rullalle. Onneksi jumit olivat varsin pieniä, joten ne aukenivat helposti. Tokokoiran jumeja siis löytyi ja nyt pitäisi pyrkiä siihen, että molempia puolia rasitettaisiin tasaisesti, jotta jumeja ei pääse syntymään.
Tänään olikin vuorossa tokovalmennukseen liittyvä yksäri, joka tuli oikein tarpeeseen. Valmennuksen alussa olin listannut hankaliksi asioiksi seuraamisen, paikkiksen ja vireen ylläpitämisen. 
Treenit aloitettiinkin katsomalla seuraamista ja koutsi totesi, että ihan kivalta näyttää. Treeneissä seuraamisen pituuteen siis paljon vaihtelua, jotta siihen saadaan kestoa. Juoksemista ja käännöksiä täytyy myös hioa.
Paikkista tehtiin yksi minuutin mittainen ja se olikin loistava! Tinka oli todella hyvällä fiiliksellä paikallaan ja ei edes näyttänyt siltä, että olisi lähdössä mihinkään.
Vireeseen ja useamman liikkeen tekemiseen saimme vinkiksi loppupalkan ja tätä alettaisiin hiljalleen treenailemaan. Teimme aluksi niin, että perusasento ja siitä vapautus palkalle. Sitten oli liikkeestä maahanmeno ja vapautus. Lopuksi oli liikkeestä maahanmeno ja luoksari ja vapautus palkalle. Tämä tuntui toimivan meillä todella hyvin, joten ehdottomasti otetaan käyttöön treeneissä! 
Lopuksi koutsi vielä kehui, että meidän meno alkaa näyttää hyvältä ja täytyy myöntää, että itsekin huomaan kehityksen. Koutsi käski myös miettiä hakemista nuorten koirien tokorinkiin, mikä tuli aikamoisena yllätyksenä ja täytyy katsoa, miten se käy aikatauluihin päästäänkö sinne hakemaan tai osallistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti