tiistai 3. helmikuuta 2015

Agilityn hurmaa


Tinka saikin viime viikolla keskiviikosta lähtien hölläillä ja ei edes suurempia treenailtu. Välillä tekee ihan hyvää lomailla treenailusta, niin voi taas aloittaa uudella innolla. Lauantaina oli koulun lähipäivä Turussa, joten veljeni pääsi seurustelemaan Tinkan kanssa ja illalla ensimmäinen kysymys oli, kun tulin kotiin ”eikö tuo koira väsy koskaan?” No ei.. Tinkaahan ei millään liikunnalla saa väsytettyä, mutta aksan ja tokon treenit ovat melko tehokkaita. Sunnuntaina kokeiltiin vähän jo treenailla perusasentoa ja neiti oli niin onnessaan, että lopulta se löytyi sohvalta oikealta puolelta perusasennosta..Eilen onneksi päästiin taas aksan pariin. Laura oli taas meille rakentanut kaikenlaista kivaa radalle, joten päästiin heti treenailemaan. Eilen oli vuorossa pientä rataa, hyppytekniikkaa, A:ta ja keppejä.

Radalla meillä oli yhdeksän estettä ja tarkoitus oli harjoitella valssaamista. Ensimmäisellä kerralla en oikein edes ehtinyt mukaan, mutta toisella kerralla ehdin jo välillä mukaan. Otettiin vielä treenien lopuksi yksi pätkä, mikä meni todella kivasti ja ehdin pyörähdellä mukana. Tällöin tosin Tinkan suurimmat energiat oli purettu ja itse maltoin olla rauhallinen ja keskittyä ohjaamiseen. Meillä molemmilla ensimmäiset kerrat menee yleensä siinä, että kohellamme radalla kilpaa.
Hyppytekniikkaa katsottiin myös Lauran kanssa ja todettiin, että treeneissä 30 cm rimat on ihan hyvät. Tinka kyllä ylitti korkeammat esteet myös, mutta selvästi joutui tekemään enemmän töitä. Sinänsä 30 cm rimat on meille vielä ihan hyviä ja en ole ajatellutkaan, että tarvitsisi vielä pitkään aikaan korkeampia hypätä. Tinka kuitenkin on vielä nuori, joten en tahdo kovin korkeita edes hyppyyttää.
A:ta otettiin pari kertaa ja todella rohkeasti ja reippaasti kiipeää ja välillä yrittää kiivetä vaikka ei tarvitsisi. Hienosti pysähtyy kontakteille käskystä ja siinä palkkausta ja vapautus.
Keppejä meillä oli kahdeksan kappaletta ohjureilla. Aluksi otettiin pari toistoa ihan vain pelkillä kepeillä ja hienosti haki jo ensimmäisellä kerralla oikein kepit. Tämä on suuri edistys meille, koska yleensä ensimmäiset kerrat menevät päättömään hösäämiseen. Otettiin myös putki -> kepit haki hienosti, kun muistin kertoa ja ohjata selvästi. Otettiin vielä hyppy -> kepit ja hienosti haki oikeaan väliin myös näin. Alkaa tuntua siltä, että Tinka on vihdoin tajunnut keppien idean!

Treeneistä olisi kerrankin videota, mutta puhelin ei tietenkään suostu yhteistyöhön, joten ei mitään videota tälläkään kertaa treeneistä. 

(c) LauraEi kommentteja:

Lähetä kommentti