keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Tokoilua

Pääsimme mukaan myös ohjattuihin tokon treeneihin, jotka tosin kestävät vain neljä kertaa, mutta parempi sekin kuin ei mitään! Ilmoitin meidät varmuuden vuoksi tokon alkeisiin, koska etenkin jäävät ja hyppy on jääneet melkeinpä treenaamatta.. Ensimmäisten treenien jälkeen kouluttaja sanoi, että meille melkein sopivampi ryhmä olisi ollut kisaamaan tähtäävien ryhmä, mutta kertaus ei ole koskaan pahaksi.

Treeneissä käytiinkin läpi perusasentoa, seuraamisen käännöksiä, jäävien maahanmenoa ja paikkamakuuta, sekä lopuksi luoksari.
Perusasento oli meille ihan tuttu juttu. Huomasimme tosin, että Tinka paljon seuraa oman käteni liikettä ja näin ollen perusasennon asento saattaa vaihdella. Ei huolestuttavasti, mutta vähän kuitenkin. Tähän siis täytyy kiinnittää huomiota niin, että treenailee käden ollessa eri asennoissa. Perusasento muuten oli todella kiva ja piti kuulemma kivasti kontaktia.
Seuraaminen saimme kehuja etenkin hyvästä paikasta, mutta myös kivasta kontaktista. Tämä olikin positiivinen yllätys, koska seuraamista olen murehtinut! Itseni täytyy käännöksiä vielä treenata ja aluksi ilman Tinkaa, koska en muistanut selkeästi Tinkalle viestiä, että kohta käännytään.
Maahanmenoa otimme aluksi ihan perusasennosta ja treeni on tuottanut tulosta, koska nyt oli nättejä _suoria_ maahanmenoja. Tosin ehkä hieman hitaita ja pohtivia, mutta tästä voi osaltaan syyttää kylmää asvalttia. Jäävien maahanmenot aloitettiin peruuttamalla sitten käsky -> palkka ja palkka vielä koiran taakse. Nämä maahanmenot huomattavasti paremmin ja niissä oli napakkuutta. 
Paikkis otettiin rivissä ja sekin otettiin aika alkeista. Pysyi todella hyvin vaikka muut vielä hääräsivät koiriensa kanssa ja kuului vaikka minkälaista käskyä. 

Varsin mukavat treenit siis takana! Mukavaa on saada ulkopuoliselta kommentteja liikkeistä, koska kahdestaanhan me ollaan niitä vain tahkottu. Selvästi olemme onnistuneet jotain tekemään oikeinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti