tiistai 25. marraskuuta 2014

Hei, me osataan!

Viikonloppu meni taas yhdessä hujauksessa! Treffailtiin paljon koirakavereita ja käytiin parina iltana hallilla treenailemassa.

Rally-tokon kisat lähestyvät uhkaavasti ja Tinka on viimeksi lokakuussa nähnyt kyltit, joten kävimme testailemassa miten se radan tekeminen sujuu sekä pienissä pätkissä, että ihan kokonaisena ratana ja kivastihan se meni. Eteentuloa pitää vielä treenailla ahkerasti, koska tahtoo tulla joko vinoon tai sivulle. Huomasin, että nyt kun kontakti ja seuraaminen on saatu kuntoon niin on huomattavasti sujuvampaa menoa. Spiraalit ja pujottelutkaan eivät enää olleet enää taistelua siitä, että mihin suuntaan mennään vaan nätisti tultiin mukana. Hyvillä mielin siis lähdetään kisailemaan! Positiivisesti yllätyin myös siitä, kuinka Tinka teki hommia vaikka mukana oli koirakavereita kenen kanssa normaalisti riekutaan. Pätevä kirppu!
Hallilla otettiin myös vähän agilityä, koska sieltä esteet löytyvät. Otettiin hyppy-hyppy-u-putki-hyppy, jotta saataisiin se putki pidettyä mukava ja kivasti tuli mukana eikä tarvinut enää niin paljoa saatella putkeen. Toisena iltana otimme takaakiertoa ja parin toiston jälkeen takaakierto sujui myös oikealta puolelta todella kivasti.  


Tänään olikin aika palata kämpille ja normaaliin arkeen eli suunnata agilityn pariin! Tänään vuorossa oli putkea, keppejä ja jatkettiin valssin treenaamista.
Putkea otettiin ihan pelkällä suoralla putkella niin, että lähetettiin koira kauempaa ja erilaisista kulmista. Tinka on todennu, että putki on todella mukava juttu, joten lähti kaukaa ja sivuilta kivasti putkeen.
Keppejä oli kuusi ja ohjureilla. Tinka oli aluksi aivan pihalla, että mikä juttu tämä on ja piti aika paljon vielä näyttää ensimmäinen väli, että hoksasi lähteä pujottelemaan. Viimeisellä kierroksella huomasi, että oli muistanut jutun idean ja lähti kivasti pujottelemaan. Nämä vaativat ehdottomasti vain paljon treeniä.
Valssia otettiin niin, että oli kaksi estettä vierekkäin ja siitä valssattiin. Sujui todella kivasti molemmin puolin ja oikeakaan ei ollut enää niin tahmea. Kehuja saatiin siitä, että kun olin itse liikkeessä ja selvästi näytin mitä tehdä niin Tinka tuli kivasti mukana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti