tiistai 15. huhtikuuta 2014

Rally-toko

Ennen Tinkan tuloa en juuri ollut edes kuullut kyseistä lajista. Tinkan tulon jälkeenkään mielenkiintoni ei riittänyt edes kauheasti perehtymään lajiin. Eräillä shelttitreffeillä kaverini kertoi aloittavansa Rally-tokon alkeiskurssin ja näin ollen myös minun mielenkiintoni lajia kohtaan heräsi. Töideni takia en valitettavasti päässyt osallistumaan samaiselle kurssille. Kaverini kehuttua rally-tokoa ja siitä lisää luettuani päätin ilmoittaa meidät heti seuraavalle tulevalle alkeiskurssille :)

Alkeiskurssillamme on meidän lisäksi kolme muuta koirakkoa. Ensimmäiselle kerralle oltiin saavuttu me ja kaksi muuta koirakkoa. Kertasimme hieman rally-tokon perusasioita, ja pian pääsimmekin tutustumaan ohjaajan tekemään rataan. Tämän jälkeen pääsimme Tinkan kanssa ensimmäisenä koirakkona suorittamaan rataa ja ihan hyvinhän se meni. Tinka tosin oli hieman malttamaton ja yritti etuilla liiaksikin. Kyltit saimme suoritettua silti varsin mallikkaasti, mutta seuraamista on ehdottomasti harjoiteltava lisää ja lisää.

Tämäkin kyltti löytyi ensimmäiseltä radalta
 

Rata meillä oli melkoisen helppo. Toisaalta ensimmäisellä kerralla tarkoituksena olikin vain tutustua lajiin ja helppoihin kyltteihin, jotta innostus pysyisi yllä. Kouluttajan positiivinen palaute ja se, että kuinka Tinka nautti sai tämän ohjaajan syttymään lajiin täysillä :)

                                                    Kotitehtäväksi saimme kaksi kylttiä
 
 
Tämän viikon rally-tokot jää harmittavasti välistä, mutta ensi viikolla on onneksi pääsemme taas :) Ensi viikolla rallyn jälkeen tiedossa on myös näyttelytreenit, mitkä todella tulevat tarpeeseen, koska Oulun näyttely lähestyy uhkaavasti! :O


Lomalla on onneksi aikaa tehdä muutakin, kuin lukea pääsykokeisiin. Olenkin kehittänyt Tinkalle tehotreenit seuraamiseen ja noutoon. Seuraaminen tarvitsee vain toistoa ja vielä kerran toistoa. Noudossa taas harjoittelemista riittää kapulan pidossa ja siinä, että kapulaa ei natusteltaisi suussa niin mahdottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti