keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Pari viikkoa taaksepäin Savonlinnassa oli Jari Kantoluodon seminaari, johon ei valitettavasti omien kiireiden takia päästy osallistumaan. Onneksi kouluttajat olivat keksineet kokeilla myös meihin Jarin oppeja, joten vähän selvisi mitä asioita seminaarissa oli käyty läpi. Teemana oli siis aktiivisuus ohjaajaa kohtaan sekä luopuminen.

Toivottavaa oli, että koira on jo halliin astuessa aktiivinen ohjaajaa kohtaan. Jokainen sai siis vuorotellen hakea koiran autosta ja halliin tultaessa ohjaaja muuttui passiiviseksi ja katsottiin, että miten koira reagoi. Koiran aktiivisuudesta ohjaajaa kohtaan naksautettiin ja palkattiin. Tinka oli aluksi perus häsläävä itsensä, mutta parin palkkauksen jälkeen alkoi tarjota pelkästään minulle kontaktia, joten ihan hyvin sujui. Saatiin vinkkiä keskittyä juuri sisääntuloihin, että saisin Tinkan keskittämään huomion heti minuun. Toisella kierroksella ei ollut ongelmia, kun Tinka oli hoksannut homman idean. Hauska huomata, kun viime viikolla käytiin hallilla, niin heti alkoi tarjota ovella kontaktia.

Luopumisessa harjoiteltiin aluksi namista luopumista, joka oli Tinkalle helppoa koska sitä on tehty melko paljon. Patukkaa heiluteltiin naaman edessä, niin oli luopuminen jo hankalampaa, mutta pystyi silti luopumaan siitä. Jatketaan siis harjoituksia etenkin lelun kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti