sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Uusia tuulia

Päivitykset vaihteeksi laahavat hieman jäljessä. Muutto uudelle paikkakunnalle on viennyt tehokkasti aikaa ja näin ollen päivittelykin on jäänyt. Tästä päivityksestä tuleekin oikea sillisalaatti, mutta väliäkös tuolla.Viikko sitte lauantaina käytiin tekemässä viimeiset jälkitreenit hetkeen. Samalla otettiin myös hieman esineruutua ja ruutuun lähettämistä. Aloitettiin esineruudulla sillä aikaa, kun jälki vanheni ja aluksi pari helppoa aika eteen ja hiljalleen vaikeuttaen, niin että Tinka ei nähnyt kun esineitä vietiin. Kuusi kertaa vietiin esine ja viimeisellä kerralla alkoi selvästi asenne olemaan se, että hae ite esinees. Viimeinen esine kuitenkin löytyi, joten oli hyvä lopettaa kuitenkin onnistumiseen.

Jälki tehtiin taas erilaiseen paikkaan kuin aikaisemmin ja jälki oli melko helpossa maastossa. Jäljellä pituutta taisi olla n. 200 metriä ja kaikki kuusi keppiä löytyi ja kepiltä palkka. Jäljellä ei näkynyt merkkiäkään aikasemmasta "ei vois vähempää kiinnostaa" asenteesta, vaan lähti innolla jäljelle ja jäljesti varsin hyvin! Yksi polun ylitys tuli ja siinä piti hieman näyttää jälkeä uudestaan, mutta muuten päästiin varsin pienillä kehoituksilla läpi. Pitäisi vain muistaa luottaa siihen koiran nenään, koska se on vain tarkka. Toisella kepillä nimittäin en uskonut kepin sijaitsevan siinä ja, kun keppiä ei heti löytynyt yritin komentaa Tinkan etsimään uudelleen, kunnes keppi löytyi juuri siitä, mihin Tinka sen ilmaisi..


Lopuksi otettiin hieman apparin avustuksella ruutuun lähettämistä, jotta alkaisi pikku hiljaa tulla sitä irtoamista minusta. Lopuksi otettiin myös yksi helppo hakupisto ja hienostihan se ukko sieltä löyty.


Viikko sitten sunnuntaina kävin myös vilkuilemassa tokokokeita uusilla säännöillä ja eihän ne vaikuttaneet ollenkaan mahdottomilta. Treenattavaa riittää, etenkin häiriöissä, mutta pieni tavoite asetettiin, että ehkä mekin kisataan ennen vuoden vaihdetta. Lupauksia en tehnyt, mutta tavoitteeksi asetetaan tämä. Tokosta innostuneena mukaan tarttui myös ruutukartiot sekä nauha, mutta myös metallinen noutokapula ja saatiin kassillinen tunnareita lainaan, joten ei meiltä treenattava lopu kesken! 

Maanantaina tosiaan pakkasimme tavaramme ja vaihdoimme paikkakuntaa Savonlinnaan, koska kotitalousopettajan opintoni alkoivat täällä. Positiivista on se, että kuinka hienosti Tinka on sopeutunut kerrostaloon ja muutenkin kaupungissa elämiseen. Toki neiti aloitti tähän samaan syssyyn juoksut, jotta vielä ei päästä harrastusten pariin, mutta kunhan juoksut ovat juostuna, olisi meidän tarkoitus jatkaa sekä agilitya että tokoa ryhmissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti