keskiviikko 26. elokuuta 2015

asenne ratkasee, oon nähny omin silmin senki



Tiistaina oli taas treenien vuoro. Tavanomaiseen paikkaan oli eksynyt kasa polkupyöräsuunnistajia, joten saatiin lennosta vaihtaa paikkaa. Vähän matkan päästä löytyi sopiva paikka ja saatiin samalla hyvää häiriötä, kun oli ohikulkijoita ja lähellä hajotettiin betonia, joten ääntä riitti. Useampi tunti siis taas vierähti metsässä, mutta voiko iltoja paremmin viettää?

Aluksi poljettiin Tinkalle jälki ja maasto oli todella hankalaa hakkuualuetta, joten risua ja rämeikköä riitti. Tähän asti ollaan poljettu jälki melko helppoon maastoon, joten ajateltiin testata miten jäljestys sujuu uudessa paikassa ja hieman hankalammassa maastossa. Sovittiin, että jos on liian hankalan tuntoista, niin nostetaan vain pari ensimmäistä keppiä. Jälki oli ehkä n. 150 metriä ja sieltä löytyi 5 keppiä ja kepiltä aina palkka. Jälki sai vanheta hetken aikaa ja sitten päästiin ajamaan jälkeä. Hankala maasto ei tuntunut haittaavan Tinkaa ollenkaan vaan hienosti nenä maassa jäljesti eteenpäin. Pari kertaa toki piti näyttää jälki uudestaan ja kehoittaa jäljestämään, sekä kulmassa tarvi apua, mutta muuten kokonaisuutena jäljesti hyvin! Jäljen jälkeen kuulin, että maasto oli verrattavissa voittajaluokan maastoon, joten ihan hienosti aloittelijalta.

Esineitä piiloteltiin myös. Aluksi pari helppoa, niin että Tinka näki kun appari vei esineen, mutta sitten hankaloitettiin, niin että Tinka ei enää nähnyt kun esineitä vietiin ja huomasi, että nyt joutui oikeasti työskentelmään, mutta joka kerta esine palautui takaisin. Testailtiin myös erilaisia esineitä ja ei näyttänyt olevan vaikutusta esineiden palautumiseen.

Ehdittiin myös vähän tokotella jäljen vanhentumista odotellessa. Kasattiin ruutu ja koska Tinkalla on ollut ongelmana minusta irtoaminen, niin appari oli ruudussa ja käskin ruutuun -> maahan ja kävin palkkaamassa itse koiran. Tähän täytyy miettiä jotain hyvää toimintasuunnitelmaa yksin treenaamista varten. Vähän seuraamista ja vihdoin se alkaa näyttää siltä miltä sen pitääkin näyttää! Toki hieman keuli, mutta vire oli hyvä ja se oli innokasta. Paikkaan täytyy kiinnittää huomiota. Näytin myös meidän jäävät liikkeet ja niistä saatiin kehuja, koska ovat kuulemma hyvät ja täpäkät! Ruutua kasatessa otettiin paikkis ja hienosti pysy vaikka häiriötäkin oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti