tiistai 11. elokuuta 2015

katse eteen ja suupielet ylöspäin


Keväällä päätin, että vaihdan meidän ryhmää agilityssa, koska koin että treenit eivät aivan vastanneet meidän tarpeita. Tänään täytyy sanoa, että joskus vaihtaminen kannattaa! Koko kesä ollaan maanantaisin käyty alkeiskurssia ja nyt viime viikolla aloitettiin jatkokurssi. Kesän alussa avauduin meidän ongelmasta eli siitä, että Tinka kuumui todella helposti ja siinä vaiheessa kuppi meni täysin nurin ja usein treeneistä lähti villi koira ja epätoivoinen omistaja. Kesä ollaan panostettu siihen, että esteille ei pääse kaahottamalla vaan rauhoitutaan aina ennen kuin aloitetaan tekemään mitään ja kontaktilla lupa aloittaa. Tänään täytyy myöntää, että työ on todellakin tuottanut tulosta, koska viimeiset kaksi kertaa Tinkan mielentila on ollut täysin erilainen. Edelleen kaikki mitä tehdään, niin tehdään täysiä, mutta esteille ei enää kaahoteta vaan maltetaan rauhoittua ja odottaa lupaa. Tietysti putki edelleen kiihdyttää, mutta malttaa rauhoittua käskystä ja ei tehdä montaa toistoa, että kierrokset eivät nouse liikaa.

Tällä viikolla otettiin siis hypyn tarjoamista, putkea pimeistä kulmista sekä puomia. 
Hypyn tarjoamisesta aluksi hieman muistuteltiin, niin että seisoin siivekkeen takana ja palkka lensi, kun rima ylittyi. Tinkalla oli hyvin muistissa homma ja hienosti tarjoaa itse. Hommaa vaikeutettiin ja itse kiersin hyppyä ympäri normaaliin tahtiin ja aluksi Tinka oli aivan hämillään, mutta pian alkoi tarjoamaan taas riman ylitystä.
Putki pimeistä kulmista ei tuottanut vaikeuksia vaikka vähän nostattikin kierroksia, mutta malttoi rauhoittua ja aina rauhoituttua pääsi jatkamaan. Omatkin kädet ja jalat taisivat suurinpiirtein osoittaa oikeaan suuntaan.
Puomia tehtiin kokonaisena, mutta välille jätettiin herkkuja hieman hidastamaan vauhtia ja myös siksi, että Tinka on vähän jännittänyt puomia. Nyt puomi sujui oikein mallikkaasti ja kontakteille muistettiin pysähtyä. Toistoja ja lisää toistoja tarvitsee ehdottomasti.

Treenit meni niin sanotusti putkeen ja eniten mieltä lämmitti koutsin kommentti siitä, että koira on ihan super! Hommat tehdään täysillä, mutta nykyään silti maltetaan keskittyä. Tämä alkaa pahasti näyttää siltä, että vihdoin pelataan samaa peliä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti