keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Tyttö sä oot timanttii

Treenien päivittely on jäänyt täysin, koska kesä ja kiire tai siis mikä kiire?

Aksassa aloitettiin tosiaan alkeiskurssi uudestaan, koska aksaa tahdotaan harrastaa ja seuran treenit ei tarjonnut ihan sitä, mitä oletin. Alkeissa ollaan keskitytty, niin esteiden opetteluun kuin oikeaan mielentilaankin eli esteille ei pääse kaahottamalla vaan täytyy olla rauhoittua ja keskittyä. Intoa Tinkalla edelleen riittää, mutta malttia on tullut myös! Omaa vuoroa odotellessa voi rauhoittua makoilemaan ja Tinka on hoksannut, että esteille ei kaahoteta vaan suurimmaksi osaksi maltetaan jo odotella rauhassa lupaa.

A:ta on tehty vasta loivana ja lähinnä tutustuen esteeseen ja sen pintaan. Reippaasti Tinka tassutteli a:n läpi ilman ongelmia, koska onhan este jo aiemmin tuttu. Jokainen sai myös tehtäväkseen miettiä minkälaiset kontaktit haluaa ja totesin, että meille ehdottomasti 2on2off.
Keppejä saimme tehdä ohjureilla kuutta kappaletta ja selvästi keppikurssilta on jotain jäänyt päähän! Niin nättiä kepittelyä eri kulmista ja hyvää jarruttelua, että sai olla ylpeä. Malttia tarvitaan edelleen kepeille ja ettei kepeille karata vaan kuunnella myös käskyjä.
Hypyn tarjoamista ollaan tehty myös ja Tinka hoksasikin idean todella nopeasti, joten välimatkaa esteeseen pystyttiin kasvattamaan melko pian.
Puomia tehtiin viime kerralla ja aluksi pelkkää alasmenoa matalammalta tasolta. Tähän meille laitettiin avuksi nameja, jotta Tinka ei kaahottaisi menemään vaan ihan oikeasti keskittyisi siihen, mitä onkaan tekemässä. Tämän jälkeen otettiin myös suora pätkä yhdistettynä alasmenoon ja maahan oli ehkä väliä puoli metriä? Mielenkiintoista oli huomata se, että parilla ensimmäisellä toistolla Tinka oli hieman epävarma ja jännitti, mutta parin toiston jälkeen fiilis muuttui täysin ja reippaasti kulki eteenpäin.

Mielenkiinnolla ja innolla jatketaan aksaamista! :)Tokoa ollaan myös treenattu ryhmässä ja pari kertaa on jo takana. Meidän kanssa samassa ryhmässä on pari Tinkan koirakaveria ja aluksi hieman jännitti, miten treenit sujuu, mutta turhaan olin huolissani!
Paikkista ollaan treenattu sekä häiriöllä, että ilman. Etäisyyttä ei vielä hirmuisesti ole ollut, mutta hienosti neiti on pysynyt paikallaan! Häiriönä ollaan heitelty leluja ja välillä on kutsuttu koiria ja nätisti Tinka on pysynyt paikallaan. Taitaa paikkiksen ongelmat olla vain omistajan päässä.
Kapulan pitäminen onnistuu kyllä, mutta tahdon ehdottomasti tiiviimmän otteen kapulasta eikä, niin että kapula roikkuu hassusti suusta. Aletaan siis treenailla tiukkuutta pitoon.
Seuraamista ollaan otettu jonkin verran ja vaikka on häiriötä, niin ihan kivasti seuraa. Ainahan parannettavaa on ja niin tässäkin. Tinkan asenne on selvästi muuttunut ja seuraamisesta on hiljalleen tullut kivaa.
Merkin kiertämistä on treenailtu myös hieman ja edelleen käytetään apuna kosketusalustaa. Etäisyyttä on alettu hiljalleen kasvattaa.
Hyppyä uusillä säännöillä on tehty pari kertaa ja varmaan ensimmäinen liike, mikä sujuu ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti