lauantai 27. kesäkuuta 2015

RTK1 TaikaTuokion OnnenHetki

Tänään käytiin rally-tokoilemassa Sievissä. Ensimmäistä kertaa päästiin kisaamaan, niin että alokasluokka oli heti aamusta ja se olikin kivaa vaihtelua, ettei tarvitse koko päivää jännittää. Aamulla tosin sai arpoa, että tuleeko radan aikana vettä vai ei, mutta tällä kertaa säästyttiin kuivina.


Rata vaikutti todella kivalta ja simppeliltä. Koira eteen ja peruuttaen tehtävä kyllä kuuluu omiin inhokkeihin, koska pitää muistaa laskea, katsoa että peruuttaa oikeaan suuntaan ja koirakin pitäisi pysyä suorassa ;) Omaa vuoroa odotellessa Tinka oli vähän kuutamolla, mutta teki kuitenkin hommia ja alkoi tuntua jo ihan kivalta käteen. Radalle päästessämme koira muuttui kuin taikaiskusta, koska Tinkan kanssa yleensä saa miettiä, että miten saa pidettyä turkissaan ja että se ei tarjoa kaikkeaan osaamaansa vaan tekee vain pyydetyn, niin nyt radalla mukana oli laama. Tinka haaveili radan alun aivan täysin ja sitä sai kannustaa kunnolla tekemään hommia. Täysin uusi tilanne itselle, joten jäädyin täysin enkä oikein tiennyt, miten toimia. Nähtävästi sitä pitäisi osata varautua kaikkeen ;) Saksalaisen jälkeen rata alkoi jo sujua, mutta ei sitä meidän parhaaksi työskentelyksi todellakaan voi kutsua. Pisteitä saatiin radalta kasaan kuitenkin 79/100 ja näin ollen koulutustunnus RTK1 tarttui mukaan :) Virheet meni kaksi uusimisesta ja muut oli -1 py ja tal sekä vino, koska haaveilu. Kokonaisvaikutuksesta oli lähtenyt myös neljä pistettä ja tuomarin kommentti olikin " "Liisa ihmemaassa" Vähennykset puutteellisesta yhteistyöstä (Haaveilua?)"  Tyttihän meitä koutsaa ja radan jälkeen tulikin ihmettelemään, että miten koira voi muuttua niin paljon, kun astuu radalle. Tiistaina ja torstaina kuitenkin tehtiin vielä hommia yhdessä. Ei tämä harrastaminen ainakaan tylsää ole! ;) 

Nyt aletaan oikein kunnolla katsomaan avon kylttejä ja ehkäpä suunnataan ensi kuussa mölli-rallyihin testailemaan, millä mallilla osaaminen on. Käännöksiä pitää saada tiiviiksi ja eteentuleminen opetellaan ainakin ihan alusta asti uudelleen. Kisakalenteria tuli myös vilkuiltua ja seuraavat kisat taitavat sijoittua vasta syksylle. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti