tiistai 2. kesäkuuta 2015

Viimeiset pujottelut

Viikko sitten maanantaina oli pujottelukurssin viimeinen kerta. Viimeisellä kerralla päätettiin kokeilla pujottelua, sekä erilaisella alustalla, mutta myös keppejä lisättiin pari lisää. Ohjurit olivat edelleen kuvioissa mukana, mutta sekä alustan muutos, että keppien lisääminen vaikeutti aluksi Tinkan rytmitystä selvästi. Parin haparoivan kerran jälkeen Tinka löysi oikean rytmin ja homma alkoi luistaa. Tosin ongelma nimeltä kuumuminen nosti taas itsensä pintaan ja selvästi enemmän kuin aikaisemmilla kerroilla. Päätöntä juoksemista ja haukkumista ympäriinsä, joten treenit loppuivat lyhyeen ja mentiin hetkeksi rauhoittumaan, jotta päästiin uudestaan hommiin. Tinka saikin hakea keppejä sekä pimeästä kulmasta, mutta myös selkeästi kauempaa pelkällä käskytyksellä ja hyvin se tuntuu tietävän, mitä on tekemässä. Paljon on vielä treenattavaa, mutta ehkä me hiljalleen kehitytään! Treenien jälkeen tällä omistajalla ei kyllä itku ollut kaukana. Toiset koirakot suorittavat keppejä kauniisti ja äänettömästi, kun Tinka ehtii säntäillä joka suuntaan ja kuumua hetkessä nollasta sataan. Tämän takia päätinkin, että me aloitetaan agilitysta alkeiskurssi uudestaan, koska tauon jälkeen meidän meno on ollut pelkkää säheltämistä. En näe mitään järkeä lähteä tahkomaan useampaa estettä, kun sekä omistaja, että koira tarvitsevat rutkasti treeniä ja aikaa.
3 kommenttia:

 1. Tsemppiä vaan harjoitteluun, tiedän tunteen tuon nollasta sataan kuumuvan shetlantilaisen kanssa. Mutta harjoitus ja aika tuo hallintaa ja rutiinia ja jonain päivänä kaikki loksahtaa kohdalleen.

  Loikkanen täytti juuri 3 vee ja tosi perus juttuja senkin kanssa on työstetty. Otettu aina teema jokaiselle kuukaudelle mitä treenataan ahkerammin. Vieläkin toiset treenit menee hyvin ja seuraavat saattaa olla katastrofi, mutta kehitystä on tapahtunut ;)

  VastaaPoista
 2. Jotenkin helpottavaa kuulla, että myös muilta löytyy helposti kuumuvia koiria. Osaltaan sen takia ryhmä jää meiltä pois ja aloitetaan alkeista uudestaan, koska tarvitaan paljon helppoja ja mielekkäitä treenejä. Toivottavasti mekin tässä vielä edistytään! :)

  VastaaPoista
 3. Täältähän löytyi tuttuja, terkkuja Tinkalle! :)

  Samoja ajatuksia on ollut täälläkin kelpieherran melkein 4-vee kanssa, vaikka tosiaan kisataankin kakkosissa. Palattiin myöskin perusasioiden pariin mikä on tietysti tosi turhauttavaa :P

  Toivoa ei kuitenkaan saa menettää, ja Tinkahan on tosi nuori vielä, kunhan ikää, malttia ja kokemusta tulee lisää niin kyllä se siitä :)

  VastaaPoista