keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Pujotellen

(c) Ida

Pujottelu tuo meidän ongelma. Vaikka ihme se olisi, jos tässä vaiheessa täydellisesti pujoteltaisiin. Alkeiskurssilla Tinkan kanssa pujottelu oli meille hankalaa, vaikka ohjurit olivat apuna, mutta silti pujottelu oli todella tahmeaa. Alkeiskurssin loppua kohti alkoi pientä kehitystä näkyä ja siihen alkeiskurssi jo päättyikin meidän osalta. Maanantaina meillä alkoi pujottelukurssi ja hieman pelokkaasti ilmoitin meidät sinne. Toisaalta ajattelin, että kurssista on varmasti meille hyötyä, mutta sitten mietitytti se, että muistaako Tinka koko keppejä ja joudutaanko aloittaa täysin alusta.

Maanantaina siis suunnattiin koirakoulu vireen pujottelukurssille, joka kestää neljä kertaa. Kouluttaja vaikutti todella mukavalta ja asiantuntevalta, koska heti alussa selitettiin pitkät pätkät kepeistä ja siitä, miksi hän haluaa kurssilla kouluttaa niin kuin kouluttaa ja mitä hän toivoo, että osataan kun kurssi saa päätöksensä. Ryhmä sisälsi tasoltaan hyvin samanlaisia koiria, joten aloitettiin ihan neljällä kepillä, joissa molemmissa oli kaksi ohjuria.

(c) Ida

Meidän vuoron tultaessa oli pieni pakokauhu siitä, että mitä tuleman pitää. Muistaako Tinka mitään pujottelusta tai kepeistä ylensäkään? Pian huomasin pelkoni aiheettomiksi, koska ensimmäiset pari kertaa muistuteltiin, miten niitä keppejä pujoteltiin ja sen jälkeen saatiin hiljalleen ottaa etäisyyttä ja lähetin Tinkaa eri kulmista kepeille. Koutsi kiinnitti paljon huomiota siihen, mihin suuntaan kädet ja jalat osoittaa ja usein ne osoittivatkin mihin sattuun.. Kyllä meillä välillä oli sama suunta ja pätevästi se Tinka pujotteli, vaikka aina ei linjat kohdannut täysin ;) Omiin varpaisiin ja käsiin täytyy ehdottomasti kiinnittää huomiota, koska kyllähän sillä oli vaikutusta, kun ne oli lähelläkään oikeata suuntaa!

(c) Ida

Selvästi Tinkalla on aksa muistissa, joten eiköhän me uskalleta perjantaina myös treeneihin asti, kun pääsimme kesäksi kiltalle treenaamaan. Toivotaan, että se ei ihan mahdottomaksi kaahamiseksi mene ;) Naksuteltiin hieman laatikolla 2on2off ja ihan kivasti muistu mieleen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti