sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Vanhassa vara parempi!
Ja nyt puhutaan eläinlääkäreistä. Kesän lopulla huomasin, että Tinkan kylkeen on ilmestynyt pieni patti. Soitin tällöin eläinlääkärille, joka epäili kyseessä olevan rasvapatti ja käski soitella uudestaan, jos patti kasvaa. Syyskuun aikana huomasin, että patti oli hieman suurentunut ja, koska eläinlääkäri, jolla tavallisesti käymme oli lomailemassa, niin päätin varata ajan toiselle eläinlääkärille.

Pattia käytiin näyttämässä vastaanotolla, mutta edes hoitohuoneeseen ei päästy, koska oli hieman ruuhkaa. Tinka tutkittiin siis vastaanoton aulassa ja patti todettiin märkäpaiseeksi, ohjeeksi saatiin puhdistaa pattia betadinella ja levittää siihen kortisonirasvaa. Lähdin eläinlääkäristä hieman epäileväisin mielin, koska omaan silmään patti ei millään muotoa näyttänyt märkäpaiseelta.

Vihdoin maanantaina tuttu eläinlääkärimme palasi lomailemasta ja soitin heti maanantaina ja saimme ajan torstaiksi. Patin nähtyään eläinlääkäri totesi sen samantien tukkeutuneeksi talirauhaseksi (Tunsin itseni typeräksi, koska omissa mielikuvissa se oli ollut vaikka ja mitä! ;) ). Patti päätettiin poistaa samantien, koska se vain jatkaisi kasvamistaan. Tinka laitetttiin unille ja patti leikattiin pois, kylkeen kolme tikkiä ja herätyspiikki kankkuun. Homma oli ohi 20 minuutissa ja huoli katosi samantien. Eläinläääkärin olemus jo rauhoitti mielen, koska tiesin että hyvissä käsissä ollaan. Hinnoittelu myös puhuu tutun eläinlääkärin puolesta, koska patin poisto oli 30 euroa kalliimpi kuin märkäpaise diagnoosin tekeminen. Täytyy siis sanoa, että vanhassa vara parempi!

Tinka on ollut varsin reipas potilas, eikä ole tainnut edes huomata, että mitään toimenpidettä on tehty. Herääminen hieman kesti herätyspiikistä huolimatta, mutta muuten oli jo heti illasta pirteä. Haava ei ole kiinnostunut ollenkaan, joten vain ensimmäisenä yönä joutui pitämään tötteröä päässään, mutta muuten ei sitä kauheaa kapistusta ole tarvinnut pitää. Totesin, että siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä se mm. jäi rappusissa joka askelmaan kiinni, sänkyyn tai sohvalle ei päässyt hyppäämään kun tötterö osui reunaan. Pieni vekki jäi turkkiin, mutta eiköhän se pian kasva piiloon :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti