torstai 15. lokakuuta 2015

Radalla taas
Meidän agilityn harrastaminen on kyllä ollut yhtä taukoilua. Viime viikolla taas päästiin tauon jälkeen treenailemaan, ja tämä tauko oli ainakin tullut tarpeeseen! Alkaa tuntua siltä, että Tinka on vihdoin oppinut oppimaan tai sitten aivot on koodaantunut oikealle alueelle ;) Joka tapauksessa selvästi tauon aikana oli taas asiat hautunu hurjasti mielessä.

Viime viikolla siis kateltiin vähän millä mallilla irtoaminen, muuri ja kontaktit ovat. Muurilla ei ollut mitään ongelmaa, mitä nyt vähän piti kiehua, koska pitkästä aikaa aksaamassa. Kontakteilla naksuteltiin oikeesta asennosta ja yllättävän hyvin oli muistissa, mikä homman nimi oli! Pitää muistaa myös olla Tinkan oikeella puolella, koska se oli selvästi hankala. Irtoamista ketjutettiin takaperin useammalla esteellä ja eihän siinä ollut mitään ongelmaa. Hienosti kuulemma hakee esteitä ja irtoaa hyvin. Positiivista, että pakka pysy niin hyvin kasassa vaikka pitkästä aikaa oltiin aksaamassa. Kesällähän ei tehty oikeastaan kuin yksittäisiä esteitä, joten tällä minimoitiin se, että pakka ei hajoaisi. Toki esteiden välillä piti vähän meuhkata, mutta malttoi keskittyä ja rauhoittumalla pääsi suorittamaan.

Tällä viikolla vuorossa oli takaakierto, rengasta ja vähän lisää irtoamista. Rengasta ollaan tehty hävettävän vähän, mutta sieltähän se hienosti sujahti. Takaakiertokaan ei tuottanut mitään suurempia ongelmia. Ohjaajan liikkumisessa olisi kyllä huomattavasti parannettavaa ;) Ei Tinkan kanssa kannata alkaa juosta kilpaa, koska häviän kumminki. Luottoa siihen, että se koira kyllä hakee ja suorittaa esteet vaikka en sen kanssa, joka esteelle juokse. Irtoamista otettiin hyppy-hyppy-pussi-hyppy ja Tinkahan on ehkä kolmesti aikaisemmin kokeillu pussia ja ei ole oikein hoksannu koko esteen ideaa. Kerran jätin pussin toiseen päähän ja menin itse nostamaan kangasta ja sieltä se sinkos läpi, sen jälkeen ei ollut mitään ongelmia. Pussi yhdistettynä muihin esteihin suju myös varsin hyvin!

Pitkästä aikaa aksa tuntuu mukavalta! Onhan se sitä aina ollut, mutta kyllä kieltämättä alkukesästä teki mieli heittää hanskat tiskiin. Mahtava huomata, että treeni sekä tauko on tuottanut tulosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti