tiistai 15. elokuuta 2017

13.8 Tokokoe

Edelleen olen sitä mieltä, että koiraharrastus on hullujen hommaa. Sunnuntaiaamu valkeni erittäin sateisena ja synkkänä ja ensimmäisenä mielessä olikin, että tänään ei kyllä lähdetä tokokokeeseen, mutta ajan kuluessa pohdin, että lähdetään kentän laidalle katsomaan. Huomasin hurauttavani kentälle ja meneväni ilmottamaan meidät saapuneeksi paikalle. Sade ehti onneksi hieman laantua ja Tinka tuntui jo ihan kivalta, mutta sitten tietysti tuli klassinen odottellaan puoli tuntia, kun järjestäjillä ei ollutkaan sirulukijaa ja yhden koiran kisakirja piti varmentaa. Paikkiksessa matalalla mielentilalla ei ollut niin väliä, mutta ensimmäisen koiran luopuessa tuli jo hieman kiire ja Tinka tuntui todella tahmealta koko kokeen ajan. Normaalisti tommosilla kehuilla ja tsempeillä se ei olisi pysynyt turkissaan, mutta nyt meno tuntui kauttaaltaan tahmealta. Toisaalta tämä todisti sen, että miten hirvittävän luotettava työskentelijä se onkaan!

Paikkis 9 1/2 
Vihdoin kokeessakin sain ensimmäisellä käskyllä maahan. Vähän levoton makuu, koska vieressä koira äänteli aika paljon ja kenttä oli todella lähellä 8 tietä, missä rekat jylläsi. Pysyi kuitenkin paikallaan ja vain vilkuili ympärilleen. Vajaasta perusasennosta lähti 1/2 pistettä.

Seuraaminen 9 
Ei ollut alussa täysin kuulolla, joten tarvitsi toisen käskyn, mutta muuten ihan ok. Täyskäännöksessä ei ollut hereillä, joten se valahti.

Liikkeestä maahan 7
Tarvitsi taas kaksi käskyä seuraamiseen ja hidas maahanmeno sekä kaksi käskyä perusasentoon.

Luoksetulo 9 
Tiputti laukalta raville suurinpiirtein puolessa välissä.

Kapulan pito 6 
Otti kapulan vasta toisella käskyllä suuhun ja vapautti itsensä minun eteen, kun otin kapulan pois suusta. Pito oli ihan ok ja ei mälvännyt!

Kauko-ohjaus 9 
Mielestäni teki ihan siistit vaihdot, joten en osaa sanoa, että mistä piste meni? Vajaasta perusasennosta?

Hyppy 10 
Takuuvarmaan Tinkaa :)

Kokonaisvaikutus 9 
Tinka tekee kuulemma mielellään hommia minun kanssani sekä ohjaan nätisti ja eleettömästi. Loppua kohden alkoi vähän jäädä häiriöihin kiinni liikkeiden välillä, mutta kuulemma hienosti tsemppaan sen mukaan.

Tällä rivistöllä ansaittiin 174 pistettä ja luokkavoitto.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti