torstai 8. kesäkuuta 2017

27.5 Rally-tokokisat Oulu

Pari viikkoa sitten lähdettiin ajelemaan kohti Oulua ja rally-tokokisoja.Oikea halli löydettiin pienen etsimisen jälkeen ja ratakin näytti varsin sujuvalta. Tuomarina oli täysin uusi tuttavuus Heli Kelhälä, jonka radoista ei ollut mitään käsitystä, mutta ainakin tämä rata näytti kivalta ja selkeältä.



Lämpätessä Tinka tuntui olevan lentoon lähdössä, mutta malttoi asettua ja ehdittiin treenata hyppy oikealla puolella kuntoon siinä odotellessa. Ensimmäiseltä kyltiltä istu, koira eteen sivulle i otettiin heti - 1 TVÄ ja -3 UUSI, koska en ollut täysin varma oltaisiinko saatu -10 rintamasuunnasta, joten pelattiin varman päälle. Viidenneltä kyltiltä otettiin seuraava -3 UUSI, koska en jännitykseltäni kyennyt kertomaan selkeästi, että mene jalkojen välistä läpi. Kuudennelta kyltiltä istu, seiso kierrä koira ympäri otettiin -3 OV liiallisen vartaloavun takia. 11 kyltiltä peruuttaen kolme askelta otettiin - 10 TVÄ, koska Tinka pyörähti vain minun ympäri. Kyltiltä 17 270 vasempaan otettiin vielä -1 VINO. Selvittiin siis käytösruutuun asti, mistä tuli ehkä harmittavin -10, koska Tinka makoili todella rauhallisesti paikallaan, mutta käytösruudun viereen tuli radalle kääntävä kyltti ja Tinka nousi toisen ohjaajan käskyllä istumaan. Tämän olisi toki voinnut ennakoida, jos olisi hoksannut että tällaistakin voi tapahtua. Tulokseksi VOI0 69 pisteellä. Tässä pätkä radasta.  Helpottavaa on se, että kaikki mokat johtu ohjaajasta ja sen jännityksestä, mutta koira osaa kyllä.



Tärkeintä näissä skaboissa oli kuitenkin se, että Tinka pystyi työskentelemään hiljaa vaikka minua jännitti ja olin epäselvä. Aikaisemmin tästä olisi tullut välitöntä komennusta, mutta nyt maltettiin työskennellä hiljaa! Tämän lisäksi fiilis radalla oli aivan huippu, joten puuttuva tulos ei jäänyt edes harmittamaan. Seuraavat kisat on jo lauantaina edessä taas Helin radalla, joten jännityksellä odotetaan, että millainen rata siellä on vastassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti