perjantai 24. huhtikuuta 2015

katse eteen ja suupielet ylöspäin

Eilen meillä alkoi taas ohjatut treenit rally-tokon osalta. Päästiin treenailemaan merkille lähettämistä. Merkille lähettäminen olikin pilkottu pieniin osiin, ensin muistuteltiin hieman kosketusalustaa ja tämän jälkeen alusta vietiin tötsän lähettyville, sitten vahvisteltiin seisomista ja lopuksi sitä, että liikun ja Tinka pysyy paikoillaan. Nyt kun merkin opettaminen oli pilkottu näin pieniin palasiin, niin huomasin kuinka hyvällä mallilla jo olemme, koska kosketusalusta on vahva, sekä seis käsky on tokosta todella vahva, mutta myös se että itse liikun ja Tinka pysyy paikoillaan. Vielä ei ehditty kokonaista liikettä tehdä, mutta eiköhän se siitä.  Lopuksi vielä naksuteltiin kyljelleen menemistä ja siinäkin jonkin verran edettiin. Sain myös iloisesti yllättyä siitä, kuinka hyvin Tinka teki hommia ja oli kuulolla vaikka treenattiin pitkästä aikaa vieraiden koirien kanssa. Ilo suorastaan paisto silmistä, kun hän pääsi tekemään hommia! Ensi viikon treenejä odotellessa :)





Tänään käytiin vähän hömpöttelemässä ja aluksi otettiin pari pätkää seuraamista ja se tuntuu parantuvan kerta kerralta! Ei leviämistä, eikä laamailua vaan tänään oli hyviä pätkiä. Jatkettiin myös eilistä merkille lähettämistä kosketusalustan kanssa, ja hyvin toimi edelleen. Tänään pystyi lähettää jo hieman kauempaa ja eri suunnista. Lopuksi otettiin vielä pieni pätkä rally-tokoa ja eteentuloa täytyy ehdottomasti treenata! Tinka tarvii joko todella paljon käsiapuja tai sitten käy vain kiertämässä edessä kiepin ja menee sivulle. Ei meiltä ainakaan treenattavat asiat kesken lopu ;)







sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Voihan rally-toko!

Ihanaa, kun pystyy treenaamaan ulkona! Ollaan nyt oikein aktivoiduttu ja käyty useampana iltana pyörittelemässä  tokoa, sekä rally-tokoa.  En muistanutkaan kuin kivaa rallyily on! Siitä on taukoiltu oikeastaan koko talvi, koska laiska omistaja ei ole jaksanut pystyttää kylttejä pakkasessa ;) Pari kertaa muistuteltiin, mitä se rallyily on ja hirvittävän pätevähän Tinka on.



Ollaan tehty vähän rataa ja etenkin keskitytty juoksemiseen. Viime syksynä juokseminen oli meille ongelma ja se tahtoi nostattaa Tinkan kierroksia turhan paljon. Juokseminen oli ongelma etenkin, jos rata jatkui vielä juoksemisen jälkeen. Tähän meillä kaatui myös osaltaan Seinäjoen kisat. Ajattelin, että nyt juoksemista täytyy alkaa harjoitella kunnolla, mutta eilisellä radalla huomasin, että juokseminen ei nostata enää Tinkan kierroksia vaan se on ihan ok? Ajattelin sitä tilapäiseksi mielenhäiriöksi, mutta tänään jouduin todeta saman, että kierrokset eivät enää nouse. Ehkäpä yhteisillä juoksulenkeillä on ollut vaikutusta tähän? Yhdessä ja erikseen juoksemisesta on tullut Tinkalle normaalia ja siitä ei kannata enää vetää kierroksia? Mene ja tiedä.


Toki videoilta ja muutenkin treeneissä on huomannut, että treenata täytyy, mutta ihan kivalla mallilla ollaan silti. Taidan uskaltaa ilmoittaa meidät Kalajoen kisoihin, jotka on kuukauden päästä. Eteentuloihin täytyy kiinnittää huomiota, koska Tinka tarvitsee niihin vielä todella paljon käsiapua. Myös askel peruuttaen tehtävässä huomaa, että Tinka tahtoo jäädä vinoon ja hakeutua sivulle, mikä sillä on todella vahvana. Positiivista on se, että Tinka tekee töitä ja ei haahuile sen suurempia. Ensimmäisillä kerroilla nenä tahtoi hakeutua maahan, mutta nyt siitä ei oikeastaan enää ole tietoakaan!



Innolla siis odotan ensi viikolla alkavia ohjattuja rally-tokoja, niin päästään opettelemaan jo ylemmän luokankin kylttejä! Sain myös tiedon, että pääsemme aksaamaan ryhmään, joten parin viikon päästä alkaa taas vihdoin ohjatut agilitytkin J


keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Viikko sitten sunnuntaina teimme aikamoisen extempore matkan Tornioon Teresan luokse. Kävimme purkamassa suurimmat virrat koirista jäällä ja sen jälkeen treenailimme hieman läheisellä kentällä. Katsottiin hieman miten kannattaisi lähteä opettamaan ruutua, merkkiä sekä meidän seuraamista, joka mielestäni takkuilee, mutta ei se taida kuitenkaan kovin pahasti takkuilla. Sain paljon hyviä uusia vinkkejä, joita täytyy alkaa testailla. Motivaatio treenailla kohosi taas kummasti ;) Hauska oli huomata, kuinka siskokset alkavat koko ajan enemmän näyttää toisiltaan. Toivottavasti pian päästään uudestaan käymään  kylässä.
Kaikki kuvat (c) Teresa


Maanantaiksi sain Tinkalle ajan hierontaan. Epäilin, että koko kevään liukastelun jälkeen voi joitain jumeja löytyä, ja en ollut väärässä. Toisesta reidestä löytyi jumi ja varmaan siitä johtuen myös lavoista löytyi pientä jumia. Hyvin Tinka kuitenkin antoi hieroa auki ja reiteen annettiin myös laseria. Mukaan saatiin magnesiumia ja kehoitus hankkia sitä myös kotiin, jotta voi jatkaa sen antamista. Hieronnan jälkeen tulee aina itselle surkea mieli, kun koirasta löytyykin jumeja, joita ei ole itse edes tajunnut.


Keskiviikkona käytiin vähän rally-tokoilemassa, mutta eihän siitä mitään tullut, joten vaihdettiin tokoiluksi. Tinka teki tosi kivasti hommia ja oli hyvin kuulolla. Otettiin vähän seuraamista, niin että palkka tipahti kainalosta. Vähän myös kokeiltiin jääviä ja, miten Tinka erottaa käskyt ja melko hyvin se sujuu. Otettiin myös yksi paikkis, kun Ahti ja Ida tekivät hommia ja Tinka pysyi maassa! Kerran kävin välillä palkkaamassa, mutta makoili rauhallisesti ja ei ollut merkkiäkään, että sinkoaisi mihinkään. Tästä jäi todella hyvä mieli J