keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ihana aurinko ja alkava kesä! Tänään lähdettiin taas rannalle riehumaan. Odotellaan tässä ilmojen ja etenkin veden lämpeämistä, jotta päästäisiin kahlailemaan enemmänkin. Uskoisin nimittäin, että Tinkakin innostuisi uimaan perässäni enemmänkin :)

Huomenna tarkoitus olisi lähteä harjoittelemaan näyttelyitä mätsäreihin Raaheen :)







tiistai 29. huhtikuuta 2014

Tänään oli vuorossa taas rally-tokoilua, mikä todella tuli tarpeeseen! Tinka on nimittäin jäänyt vähemmälle tekemiselle, koska pääsykokeeni ovat viikon päästä :o Onneksi tähän on tulossa helpotusta viikon päästä, koska pääsykokeet ovat ohi. Tämän takia Ville lupasi myös hitsata meille omat kylttitelineet ja ajattelin tulostaa tehtävät muovitaskuihin, jotta pääsemme myös kotona suorittamaan ratoja :)

Kuinka onnessaan pieni shetlantilainen voi olla päästessään tekemään kunnolla hommia? :) Ensimmäinen kierros menikin aikalailla pomppimiseksi, mutta toisella kierroksella alkoi rata jo sujua todella kivasti :) Koska olemme jo kaikki kyltit käyneet alo-luokasta läpi niin teimme vain rataa harjoituksina. Kiinnitimme myös erityisesti huomiota oikeisiin paikkoihin missä tehtävä suoritetaan, sekä milloin kyltti kannattaa uusia. Tinkan hidasteena on vain ohjaaja, joka ei aina hoksaa missä kylteillä pitää lopuksi pysähtyä jne ;)





Alkaa myös hiljalleen tuntua, että oli virhe ilmoittaa Tinka näyttelyihin. Olemme kyllä harjoitelleet, vaikka tällä viikolla oikeat harjoitukset jäi välistä. Ongelmana on enää kehässä muiden kanssa juokseminen, koska se tahtoo mennä joko pomppimiseksi tai kaahottamiseksi. On myös toinen harmaita hiuksia aiheuttava asia joka liittyy näyttelyihin.. Tinkan korvat. Korvat ovat olleet pari viikkoa liimassa ja nyt liima alkoi lähteä. Availin siis liimat ja annoin korvien asettua hetken aikaa. Toinen korva nousi heti pystyyn ja toinen taittui liian kevyesti. Ei muuta kuin korvat uudestaan liimaan, kärjet liimattiin otsaan ja vielä keskeltä yhteen. Toivon nyt, että korvat alkaisivat asettua, koska näyttelyihin on 19 päivää..




                                          Näin väsynyt ja onnellinen kerä löytyy lattialta :)

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Shetlantilainen vesipeto

Tänään meillä on ehditty maistella korkokenkää, kiusattu kissoja, uitu ruosteojassa ja rapaisissa lätäköissä, käyty pesulla ja tietenkin kuivateltu märkää turkkia sängyssä ;)







torstai 24. huhtikuuta 2014

Keskiviikkona otimme hieman treeniä pihalla. Olin suunnitellut, että otamme pari pätkää seuraamista, hieman noutokapulalle sytyttelyä ja pari paikkamakuuta. Tietenkin leikki kuuluu oleellisena osana treeneihin niin sytyttelynä kuin myös palkkauksenakin.

Seuraamisessa otin viisi pätkää ja imuttamalla. Tinka tulee jo todella kivasti mukana ja tuntuu, että on hoksannut jo paikkaakin. Totesin, että seuraavissa treeneissä voisin jo hieman kokeilla siirtää kättäni ylöspäin ja, jos tämä ei vielä toimi niin palaan takaisin imuttamiseen.
Noudossa tehtiin vain sytyttelyä kapulalle eli hieroin lihapullaa kapulaan ja leikin sillä itse, jotta Tinkan mielenkiinto heräisi ja heittelin vähän matkan päähän. Tinka kantoi jo kapulaa useaan otteeseen, ja kerran palautti minulle asti. Pohdin, että otan vielä parin päivän päästä treenin ja sen jälkeen saa noutokapula jäädä hautumaan.
Paikkamakuuta otimme vain pari kertaa ja noin minuutin mittaisina. Ensimmäisellä kerralla nousi ylös ja kävin palauttamassa takaisin, jonka jälkeen pysyi hyvin. Toisella kerralla pysyi koko ajan hyvin paikoillaan. Tätä olemme pikku hiljaa siirtäneet pihalle, joten sen suurempaa treeniä pihalla emme kaipaa, mutta sisälle häiriötä pitäisi alkaa keksiä enemmän
 
 
Iltapäivällä pistäydyin mustissa & mirrissä mikä tuntuu aina olevan virhe, koska sieltä tahtoo lähteä mukaan aina kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta. Tällä kertaa mukaan lähti onneksi myös tarpeellista eli lampaankarvainen lelu ja noutokapula. Tietenkin piti myös kerätä kasa possunkorvia mukaan. Tässä vielä ostokset kuvina


 
 
Illalla suuntasimme vielä hallille, kun siellä kerrankin oli tyhjä vuoro ja minulla ei ollut iltavuoroa. Hallille päästyämme huomasin heti, että Tinka veti kunnon kierrokset päälle, joten aluksi otettiin pieni paikkamakuu.
Hypyllä aloitimme ja tätä emme ole hetkeen päässeet treenaamaan, joten ensimmäinen kerta meni siihen, että muistuttelin mitä pitää tehdä. Pienen muistuttelun jälkeen tämä alkoi sujua kivasti. Olen käyttänyt vielä hypyn toisella puolella namialustaa, koska liikettä on tehty niin vähän. Tinka teki todella vauhdikkaita suorituksia ja muisti jopa pysähtyä pienellä käsiavulla. Viimeisellä kerralla otin ilman namialustaa ja pelkällä käsiavulla stop ja Tinka suoritti tämän loistavasti! Ehkä voimme alkaa vähitellen luopua namialustasta :)
Seuraamista otimme pari pätkää imuttamalla ja nämä meni melko kivasti. Välillä jopa hieman nostin kättä eikä se tuntunut Tinkaa haittaavan laisinkaan.
Paikka lopuksi otettiin vielä pari paikkamakuuta noin 30 sekunttia ja 40 sekunttia ja molemmat pysyi todella hyvin paikoillaan.
 
Hömpöttelimme hetken vielä hallilla ja sen jälkeen olikin aika suunnata kotia kohti. Jaloissa makoilikin väsynyt koira :)
 
 
 

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Harrastamisen riemua

Tänään pääsimme pienen tauon jälkeen taas rally-tokoilemaan. Rata meille oli tehty valmiiksi, ja sieltä löytyi niin vanhoja kuin uusiakin kylttejä. Pääsimme rataan tutustumisen jälkeen suorittamaan rataa ja tänään Tinka selvästi sai jutun juonesta kiinni. Tuli kivasti mukana ja tehtäväkyltitkin onnistuivat. Tosin maahan menoa ollaan harjoiteltu ahkerasti ja tämä näkyi myös tämän päivän treeneissä, koska Tinka tarjoaa tätä ahkerasti.. Uudetkin kyltit sujuivat kivasti heti, kun itse sisäistin mitä niissä täytyi tehdä ;)

Tässä vielä kuvin uudet kyltit:

Tämän kyltin sisäistämiseen meni tovi, jos toinenkin siis omistajalla ;)
 
 
Tällä kyltillä Tinka tahtoi jäädä vain istumaan, mutta imuttamalla tuli mukaan. Tätä kylttiä siis täytyy treenata vielä lisää.

Tämä oli ehdottomasti Tinkan suosikki ja ohjaajalta saimme kehuja ripeästä maahan menosta :)


Rally-tokon jälkeen oli vuorossa näyttelytreenit. Tänään oli vuorossa paljon pöytä- ja käsittelytreeniä ja nämä sujuivat jo melkoisen hyvin. Porukassa juoksemiseen tarvitaan vielä paaaaljon treeniä, koska kaikki muu tuntui kiinnostavan paljon enemmän kuin kauniisti juokseminen. Ensi viikolla siis taas vuorossa näyttelytreenit, joten eiköhän Oulussa olla jo ihan valmiita kehään :)

Nämä kuvat ovat lauantailta ja Teresan ottamia :)

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pari päivää taukoa ja treeni luistaa!

Tämän päivän sää innoitti treenaamaan myös pihalla. Sain myös pikkusiskon kuvaamaan treenejä, joten mars pihalle! Aluksi otimme hieman sivulle tuloja eri kulmista ja mielestäni tämä alkaa sujua jo todella kivasti. Oikea paikka löytyy jo todella hyvin ja katsekontakti pysyy hyvin. Seuraaminen menee vielä imuttamalla, koska omistaja on ollut hieman laiska. Tätä on kyllä alettu treenaamaan tehostetusti, joten eiköhän tässäkin edistystä ala tulemaan. Tämän jälkeen kokeiltiin saamiamme vinkkejä noutokapulan suhteen, joten hieroin makkaraa noutokapulaan ja sytyttelin Tinkan kiinnostusta ja tästä saimme jo todella hyvin kantoja! :) Lopuksi vielä paikkamakuu, joka sujuu todella hyvin Tinkalta. Tähän pitäisi toki alkaa kehittää muutakin häiriötä, kuin kissat ;)







 
Huomenna vuorossa onkin aluksi rally-tokot ja sen jälkeen hieman näyttelytreeniä.

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Välipysäkki ja shelttitreffejä

Lauantaina lähdimme ajelemaan kotia päin ja samalla sovimme Teresan kanssa, että pysähdymme heille kahville. Viimeksi olemme käyneet kylässä Torniossa helmikuussa pentutreffeillä. Päätimmekin lähteä heti lenkille, ja sen jälkeen koulun pihalle hieman treenailemaan.

Aluksi otimme hieman näyttelytreeniä eli juoksemista ja seisomista sekä pöydällä olemista. Juokseminen oli hieman tahmeaa joko etuiltiin hirmuisesti tai äristiin hihnalle. Parin harjoituksen jälkeen alkoi tämä sujua jo huomattavasti paremmin. Enää täytyy kiinnittää huomiota hännän kantamiseen. Seisominen pöydällä meni yllättävän hyvin, koska sitä on treenattu kotona vain sohvapöydällä ja käsitellä antoi myös kivasti. Sai myös paljon hyviä uusia vinkkejä miten näitä voi vielä treenata! :)

Tämän jälkeen pohdittiin noutoa ja miten saisin Tinkan syttymään noutokapulalle. Tähän saatiin todella hyviä vinkkejä ja Teresa näytti Hugolla ja Millalla miten itse on treenannut noutoa. Itse opin tästä todella paljon, kun näen toisen treenaavan ja toimintatavan. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan omia treenejä ;)

Tänään päästiinkin takaisin normaaliin elämään ja rytmiin, kun viime yönä palasimme kotiin. Aamulla suuntasimme heti lenkille ja kyllä huomasi Tinkasta kuinka se nautti, kun pääsi vapaana kirmailemaan. Lenkillä otimme myös hieman treeniä eli vauhdista istu, maahan ja sivulle. Nämä sujuivat todella kivasti ja löytyi intoa tehdä hommia! :)

Illalla suuntasimme vielä juoksuttamaan koiria vanhalle kentälle. Mukana oli Viivi ja Taavi, sekä ihana pieni Kasper johon rakastuin täysin ja oma pentukuume alkoi uhkaavasti nostaa päätä! Toki tiedän, että toisen koiran aika ei ole vielä pitkään aikaan.

Tässä vielä hieman kuvia tältä päivältä!

  
 
 
 
Tässä vielä pari kaverin ottamaa otosta :)



 
 
 

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Lomasta kuvin ja hieman sanoin

Tinka on joutunut moiseen kulttuurishokkiin tultuaan lomalle. Ensinnäkin normaalia enemmän ihmisiä, joita pitää todellakin koko ajan seurata. Toiseksi jokaisella piha käynnillä tulee vastaan vähintään kymmenen ihmistä. Landella ihmisiin törmääminen on ihme ;) Kolmanneksi jokainen lenkki pitää tehdä hihnassa. Tässä on ihmettelemistä pienelle koiralle, mutta onneksi Tinka on kotonaan siellä missä minä olen! :)

Kuten kuvista huomaa Tinkan korvat pääsivät taas liimaan, kun niillä tahtoo kuulla vähän turhan hyvin. Näyttelyitä ajatellen myös ois kiva, jos ne siittä alkais asettua.

                                                         Me ollaan ulkoiltu hurjasti
 
 


                                                          Ollaan myös ehditty leikkiä


 
Ja tottakai myös lepäilty! :)